2+
 • Korea Konsult
  Nordkorea specialist
 • Korea Konsult
  Kvalitet & Service & Förtroende
 • Korea Konsult
  18 år succé på marknaden
 • Korea Konsult
  Resegaranti hos Kammarkollegiet
 • Svenska/Swedish
 • English
 • Français/French
 • Deutsch/German
 • Русский/Russian

NORDKOREA – OFÖRGLÖMLIG UPPLEVELSE !

Resa som turist till Nordkorea ... Det är kanske det sista du hade kunnat tänka dig. För det är verkligen ett land man inte ofta hör talas om i turistsammanhang. Men om du är ute efter ett spännande äventyr, starka upplevelser och vill se någonting som går helt utanför det vardagliga, är det svårt att hitta ett bättre resmål än Nordkorea. Åk med Korea Konsult på en fascinerande resa till det förflutna och till en helt annan värld med annorlunda sedvänjor, traditioner, normer och värderingar än de från ditt vardagliga liv. Bli en av få utvalda som kommer att ges den unika chansen att besöka detta otroligt spännande land! Vi lovar – att komma tillbaka besviken efter en resa till Nordkorea är verkligen det sista du behöver vara rädd för!

KOMMANDE GRUPPRESOR

LOADING

Ingen gruppresa passar?
Res individuellt istället
Gruppresor komplett lista
2024
Sök resa efter datum
 

KOMMANDE HELGDAGAR I NORDKOREA

 • jan-feb: Lunar Nyår
  Lunar Nyår är den traditionella koreanska helgen. Också känt som vårfesten, den festas traditionellt med att samla familjerna och hedra förfäder. Denna dag gillar många koreaner bära traditionella dräkter, barn lanserar färgglada drakar och njuter av traditionella sötsaker. På kvällen blir det fyrverkerier på Kim Il Sung-torget.
 • 16 februari: Den skinande stjärnans dag
  Nationell helgdag sedan 2012, ledaren Kim Jong-Ils födelsedag. Spektakulära blomutställningar med ”kimjongilia” och ”kimilsunia” blommor anordnas över hela landet. Musik och dansföreställningar, mästerskap i skridskoåkning, fyrverkerier mm
 • 8 mars: Internationella kvinnodagen
  Ursprungligen ”internationella arbetarkvinnodagen”, denna helg firas idag för det mesta i f.d. socialistiska länder. I Nordkorea fokuseras man på respekt, uppskattning och kärlek till kvinnor samt understryker deras ekonomiska, politiska och sociala framgångar.
 • 15 april: Solens Dag
  Solens dag är Nordkoreas största högtidsdag, då firas ledarens Kim Il Sung födelsedag runt om i landet. 1948 grundade Kim Il Sung DFRK och efter hans död i 1994 blev han landets evige president. Helgen firas med spektakulära Mass Dances, fyrverkerier, blomutställningar mm
 • 1 maj: Internationella arbetardagen
  Många företrädare från den internationella arbetarrörelsen besöker landet under denna helg. Dagen firas med ”vänskapsmöten” i Taesongsan park i Pyongyang där olika aktiviteter hålls: lokalbefolkningen och utlänningar deltar i olika spel tillsammans, man kan också bevittna koreansk traditionell brottning ”ssirreum” samt njuta av koreansk musik och dans.
 • 1 juni: Internationella barndagen / 6 juni: Yngre pionjärers korps grundande
  På internationella barndagen kommer barn i olika åldrar till parker för att fira och spela tillsammans roliga spel och delta i idrottstävlingar. Yngre pionjärers korps är Koreas ungdomsorganisation som grundades den 6 juni 1946 och dagen firas med festliga ceremonier i koreanska skolor.
 • 27 juli: Segerdagen
  Denna helg markerar vapenvilan i Koreakriget (1950-1953). Storslagna festligheter ordnas över hela landet, inte minst de spektakulära Mass Dances, olika typer av föreställningar samt fyrverkerier.
 • 15 augusti: Befrielsedagen
  Korea annekterades av Japan 1910 och förblev dess koloni fram till 1945. Den 15 augusti 1945 firas befrielsedagen på hela den Koreanska halvön. I Nordkorea anordnas Mass Dances, föreställningar, fyrverkerier mm. Hela folket firar med gatufester.
 • 25 augusti: Songundagen
  Songundagen infördes 2013. Songun, ordagrant "militären först", är namn på politik som innebär att Koreanska Folkarmén generellt får företräde till ekonomiska resurser och har ledande rollen i det koreanska samhället. Helgen firas med massuppträdanden och Mass Dances.
 • 9 september: Nationaldagen
  Den 9 september 1948 bildades Demokratiska folkrepubliken Korea. Detta är en av landets viktigaste helgdagar som firas med massuppträdanden, Mass Dances och andra grandiosa folkfester över hela landet. Under jubileumsåren pågår militärparader.
 • 10 oktober: Koreanska Arbetarpartiets dag
  Den 10 oktober 1945 grundades det Koreanska Arbetarpartiet som idag är Nordkoreas största och även statsbärande parti. Dagen firas med massuppträdanden, Mass Dances, fyrverkerier mm. Under jubileumsåren pågår militärparader.
 • 31 december: Nyårsafton
  Nordkorea firar nyår två gånger. Först firar man det klassiska nyåret enligt gregorianska kalendern som infaller den 1:a januari. Några veckor senare firas nyår enligt lunarkalendern. Nyårsafton den 31 december inkluderar olika gatufester, fyrverkerier och andra evenemang.
 

NEWS

January 23, 2024
2024 Pyongyang Marathon cancelled » more
November 25, 2023
China offers visa-free entry for citizens of 6 countries » more
September 22, 2023
Group tours 2024 are now available for booking! » more
August 14, 2023
DPRK to reopen its border soon » more
April 14, 2023
Turkmenistan opens up: join our tours! » more
Listen to Korean music

SE NORDKOREA MED EGNA ÖGON

Varje år arrangerar vi ca 40 gruppresor till Nordkorea samt nästan lika många individuella resor. Våra gruppresor är det mest praktiska, ekonomiska och roliga sättet att resa i Nordkorea. Vi erbjuder olika typer av resor tillägnade särskilda händelser som firas i Nordkorea. Under några resor åker vi även till sällan besökta och svårtillgängliga områden som till exempel Rason Fria Ekonomiska Zonen eller det fantastiskt vackra Paektu berget.

  LOADING...

  VARFÖR VÄLJA KOREA KONSULT?

  Korea Konsult är det största reseföretaget i Europa som specialiserat sig på resor till Nordkorea. Resenärer från alla jordens hörn reser med oss till Nordkorea varje år. Vi förser våra kunder med information och support på olika språk och försöker ge alla snabb och effektiv service. Det är helt upp till dig hur du vill resa – individuellt eller i grupp och vi kan arrangera de flesta typer av resor beroende på dina intressen (t.ex. golf, natur, krigshistoria m.m). Korea Konsult har direktkontakt med Nordkorea och Nordkoreanska Ambassaden i Stockholm vid bokning av alla resor. Vi kan landet från A till Ö, vilket gör att vi kan svara på de flesta av dina frågor, antingen direkt eller inom det närmaste dygnet. Välkommen till Nordkorea!

   
  ???????@Mail.ru