Korea Konsult
 • Korea Konsult
  Nordkorea specialist
 • Korea Konsult
  Kvalitet & Service & Förtroende
 • Korea Konsult
  18 år succé på marknaden
 • Korea Konsult
  Resegaranti hos Kammarkollegiet
 • Svenska/Swedish
 • English
 • Français/French
 • Deutsch/German
 • Русский/Russian
 • HEM
 • Gruppresor 2021

GRUPPRESOR 2021

 • HEM
 • Gruppresor 2021

Gruppvarianten är det bästa alternativet för dig som vill resa så billigt som möjligt. Eftersom du ändå inte kan röra dig fritt i landet spelar det inte så stor roll om du kommer till Nordkorea ensam eller i grupp. Många tycker också att det är skönare att resa i en större grupp med två guider än att få två guider bara för sig själv. Rabatter: Har du fler än en vän som är intresserad att följa med dig på en av våra gruppresor så får ni alla mängdrabatt. Vi har även studentrabatter. Vi lämnar ytterligare information vid bokningstillfället.

Våra turister kommer från hela världen. Minst 2 lokala koreanska guider följer med varje grupp. Huvudguiden är alltid engelsktalande, den andra guiden kan tala ett annat språk, t.ex. tyska, franska, spanska, ryska osv (dock ej svenska). I Turkmenistan samt Uzbekistan blir det en engelsktalande guide.

 
 

Fira Nyår 2021 i Nordkoreas huvudstad Pyongyang och tillsammans med lokalbefolkningen bevittna storslaget fyrverkeri över Kim Il Sung—torget. Landet var tidigare stängt för turister under denna period så nu har vi en unik chans att se hur Nordkorea firar denna helg. Vi kommer att se huvudattraktionerna i Pyongyang, besöka den Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten (38:e breddgraden), Kaesong den gamla huvudstaden under Koryodynastin samt åka till de magnifika Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”- för att uppleva fin natur och se Internationella vänskapsutställningen. Den 31:a december kommer en fin nyårsmiddag att serveras i en av stadens centrala restauranger. Om ni älskar skidåkning finns det möjlighet att förlänga resan och åka till Masik Pass Ski Resort. Skidorten öppnades för allmänheten i januari 2013 och erbjuder nedfarter för både nybörjare och erfarna fartälskare. För dem som inte vill åka skidor finns det möjlighet att åka skridskor eller slappna av i det 5-stjärniga hotellet Masikryong med fin spa-avdelning och utmärkt läge! Hotellet är det enda i landet med tillgång till Internet.

Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 1028€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1148€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1348€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1428€

Sista anm. dag: 30 nov 2020

Den internationella kvinnodagen den 8 mars firas idag för det mesta i f.d. socialistiska länder. I Nordkorea fokuserar man på respekt, uppskattning och kärlek till kvinnor samt understryker deras ekonomiska, politiska och sociala framgångar. Kvinnor kallas för “den koreanska revolutionens blommor” och varje 8 mars gratuleras de på högsta nivå av landets ledare.Traditionellt firas den Internationella kvinnodagen med vårblommor till kvinnorna samt olika konserter och föreställningar. Vi kommer att se huvudattraktionerna i Pyongyang och besöka den Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten (38:e breddgraden). I närheten av DMZ bekantar vi oss med staden Kaesong - Koreas huvudstad fram till 1500-talet. På vägen från Kaesong till Pyongyang åker vi förbi Sariwon för att ta en promenad på traditionella Folk Custom Street och besöka ett jordbrukskooperativ. Till de vackra Myohyang—bergen som även kallas för “bergen med mystisk doft” reser vi för att uppleva fin natur och besöka den Internationella vänskapsutställningen.
Om ni älskar skidåkning finns det möjlighet att förlänga resan och åka till Masik Pass Ski Resort. Skidorten öppnades för allmänheten i januari 2013 och erbjuder nedfarter för både nybörjare och erfarna fartälskare. För dem som inte vill åka skidor finns det möjlighet att åka skridskor eller slappna av i det 5-stjärniga hotellet Masikryong med fin spa-avdelning och utmärkt läge. Hotellet är det enda i landet med tillgång till Internet.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.


Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 818€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 938€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1118€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1198€

Sista anm. dag: 1 feb 2021

Resa till Turkmenistan under Nowruz högtiden

Ashgabat – Yayla – Gokdepe – Mary – Merv –Chashgyn byn – Darwaza  (Gas crater) – Kunya Urgench – Ashgabat

Res med Korea Konsult och fira Nowruz i det mest mystiska och outforskade land i Centralasien – TURKMENISTAN! Nowruz är namnet på iranska folkens nyårsdag som infaller på vårdagjämningen. Nowruz infaller den 20 mars, 21 mars eller 22 mars, beroende på solens position över horisonten. Det är då man träffar nära och kära, äter goda traditionella rätter, festar och dansar tillsammans.
Under denna tur får du uppleva och njuta av Nowruz-högtiden i Akhal-dalen där lokalbefolkningen kommer att sätta upp en turkmensk by - gästvänlig och öppen för vänner och grannar för att återskapa en riktig orientalisk berättelse-känsla.
Besök kända landmärken i Turkmenistans fantastiska huvudstad Ashgabat som 2013 inkluderades i Guinness rekordbok för världens högsta koncentration av vita marmorbyggnader, res till Merv och Kunya Urgench – antika och viktiga städer längs Sidenvägen samt upptäck den mystiska Darwaza-gaskratern som bränt kontinuerligt sedan 1971. Den lokala befolkningen kallar Darwaza för ”porten till helvetet”. Njut av äkta turkmeniska hantverk i byn Chashgyn och laga en traditionell turkmensk lunch i en av de berömda hästgårdarna där man uppföder Akhal-Teke-hästar – Turkmenistans nationalsymbol och stolthet.

**RESA TILL TURKMENISTAN FRÅN EUROPA OCH TURKIET
Det nationella flygbolaget Turkmenistan Airlines flyger vanligtvis 1-2 gånger i veckan från flera västeuropeiska huvudstäder och erbjuder daglig flygning från Moskva. Observera att Turkmenistans flygbolags biljetter inte kan bokas online men vi hjälpa dig gärna med bokningen. Turkish Airlines har DAGLIGA förbindelser mellan Istanbul och Ashgabat och dessa biljetter kan bokas online.

 

Sista anm. dag: 3 feb 2021 7 nätter i Turkmenistan: 1798 USD

7 nätter i Turkmenistan: 1798 USD

Turkmenistan under Nowruz med förlängning i Uzbekistan

Ashgabat – Yayla – Gokdepe – Mary – Merv –Chashgyn byn – Darwaza  (Gas crater) – Kunya Urgench – Nukus Döda Aralhavet Khiva – Bukhara – Samarkand Tasjkent

Denna tur är en utökad version av ”Resa till Turkmenistan under Nowruz högtiden”. Res med Korea Konsult och fira Nowruz i det mest mystiska och outforskade land i Centralasien – TURKMENISTAN!
Besök kända landmärken i Turkmenistans fantastiska huvudstad Ashgabat som 2013 inkluderades i Guinness rekordbok för världens högsta koncentration av vita marmorbyggnader, res till Merv och Kunya Urgench– antika och viktiga städer längs Sidenvägen samt upptäck den mystiska Darwaza-gaskratern som bränt kontinuerligt sedan 1971. Njut av äkta turkmeniska hantverk i byn Chashgyn och laga en traditionell turkmensk lunch i en av de berömda hästgårdarna där man uppföder Akhal-Teke-hästar – Turkmenistans nationalsymbol och stolthet.
Efter äventyret i Turkmenistan kommer vi att korsa landgränsen till UZBEKISTAN. Sedan 2019 är innehavare av de flesta europeiska pass viseringsfria för upp till 30 dagars vistelse i landet.
Promenera på Döda Aralhavets botten i den tidigare hamnstaden Muynak och lär dig mer om denna ekologiska katastrof som skapats av människans hand. Njut av världens näst största samling av rysk avantgarde konst på Savitsky Museum i den avlägsna staden Nukus.
Känn dig som i en orientalisk saga i Khiva, även kallad "The Crown Jewel on the Silk Road", njut av Bukhara – Centralasiens pärla, och beundra den fascinerande skönheten i den islamiska arkitekturen i Samarkand – en av de främsta kulturstäderna i Centralasien. Vår resa avslutas i Tasjkent – Uzbekistans huvudstad.

**RESA TILL TURKMENISTAN FRÅN EUROPA OCH TURKIET
Det nationella flygbolaget Turkmenistan Airlines flyger vanligtvis 1-2 gånger i veckan från flera västeuropeiska huvudstäder och erbjuder daglig flygning från Moskva. Observera att Turkmenistans flygbolags biljetter inte kan bokas online men vi hjälpa dig gärna med bokningen. Turkish Airlines har DAGLIGA förbindelser mellan Istanbul och Ashgabat och dessa biljetter kan bokas online.

Sista anm. dag: 3 feb 2021 6 nätter i Turkmenistan, 7 nätter i Uzbekistan: 2598 USD

6 nätter i Turkmenistan, 7 nätter i Uzbekistan: 2598 USD

Den 11 april 2021 går startskottet till Pyongyangs Internationella Maraton. Loppet börjar och slutar på Kim Il Sung—stadion och lockar deltagare från hela världen. För dem som inte vill missa denna oförglömliga händelse: spring 5 km, 10 km, halv eller hel maraton. Varje maratondeltagare belönas med en Pyongyang-Marathon T-shirt, en medalj och ett officiellt certifikat. Vill du inte springa får du gärna åskåda det stora evenemanget och även en lokal fotbollsmatch. Innan och efter Maraton kommer du att besöka huvudattraktionerna i Pyongyang, titta på fantastiska Mass Dances och göra oförglömliga foton. Koppla av i Mansugyo ölbaren som serverar alla möjliga ölsorter, även med kaffe- och chokladsmak.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.
**RESA TILL DFRK VIA RYSSLAND (Vladivostok)
Ryskt visum krävs för de flesta nationaliteter men tack vare det nya elektroniska visumet (e-visum) är det enkelt att ansöka om och få ryskt visum HELT OCH HÅLLET ONLINE.

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 748€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 868€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 958€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1018€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1108€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1158€

Sista anm. dag: 13 feb 2021

Denna resa är en utökad version av Pyongyang Maraton kort resa. 11 april 2021 - delta i den 31:e Pyongyangs Internationella Maraton som börjar och slutar i Kim Il Sung—stadion och som lockar deltagare från hela världen. För dem som inte vill missa denna oförglömliga händelse: spring 5 km, 10 km, halv eller hel maraton. Varje deltagare får en Pyongyang-Marathon T-shirt, en medalj och ett officiellt certifikat. Vill du inte springa får du gärna titta på det stora evenemanget och även en lokal fotbollsmatch. Besök huvudattraktionerna i Pyongyang, den Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten samt den gamla huvudstaden under Koryodynastin Kaesong.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.
**RESA TILL DFRK VIA RYSSLAND (Vladivostok)
Ryskt visum krävs för de flesta nationaliteter men tack vare det nya elektroniska visumet (e-visum) är det enkelt att ansöka om och få ryskt visum HELT OCH HÅLLET ONLINE.

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 848€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 968€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1128€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1218€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1298€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Peking 1358€

Sista anm. dag: 13 feb 2021

Vill du med en resa kombinera 2 stora evenemang i Nordkorea: Pyongyangs Internationella Maraton och Solens Dag (Kim Il Sungs födelsedag), då är det den perfekta resan för dig!
Spring Pyongyangs Internationella Maraton på dess 31-årsdag - 11 april 2021 i den mystiska nordkoreanska huvudstaden tillsammans med koreanska och utländska professionella och amatörlöpare. Välj mellan 5 km, 10 km, halvmaraton eller hel maraton. Varje deltagare får en Pyongyang-Marathon T-shirt, en medalj och ett officiellt certifikat. I stället för att delta i tävlingen kan du stanna i Kim Il Sung—stadion och titta på maraton och fotbollsmatch mellan koreanska lag.
Under resans gång besöker vi huvudattraktionerna i den nordkoreanska huvudstaden Pyongyang. På Solens Dag den 15 april besöker vi bland annat den imponerande Blomutställningen samt tittar på spektakulära Mass Dances. Vi åker till den Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten och upplever Kaesong – Koreas gamla huvudstad under Koryodynastin . Där njuter vi av “kunglig” lunch som består av en mängd smårätter. Resan går också till de vackra Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”- där vi kommer att övernatta i ett av landets bästa hotell - det 5-stjärniga Hyangsan Shangrila.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.
**RESA TILL DFRK VIA RYSSLAND (Vladivostok)
Ryskt visum krävs för de flesta nationaliteter men tack vare det nya elektroniska visumet (e-visum) är det enkelt att ansöka om och få ryskt visum HELT OCH HÅLLET ONLINE.

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 1258€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1378€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 1398€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1428€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1518€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1598€

Sista anm. dag: 13 feb 2021

Kom till Nordkorea under en av landets viktigaste högtider. Den 15 april firas Solens dag som markerar den evige presidentens Kim Il Sung födelsedag. Koreanerna firar med många storslagna evenemang såsom Blomutställningen, spektakulära Mass Dances, olika konserter och föreställningar. Koppla av i Mansugyo ölbaren som serverar alla möjliga ölsorter, även med kaffe- och chokladsmak. Besök huvudattraktionerna i Pyongyang, den Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten och Kaesong – Koreas gamla huvudstad fram till 1400-talet. I Kaesong sover vi enligt gammal koreansk tradition på uppvärmt golv i det mysiga Minsok hotellet. På vägen tillbaka till Pyongyang åker vi förbi staden Sariwon för att ta en promenad på traditionella Folk Custom Street och besöka ett kollektivt jordbruk.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.
**RESA TILL DFRK VIA RYSSLAND (Vladivostok)
Ryskt visum krävs för de flesta nationaliteter men tack vare det nya elektroniska visumet (e-visum) är det enkelt att ansöka om och få ryskt visum HELT OCH HÅLLET ONLINE.

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 868€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 988€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 1098€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1138€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1218€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1298€

Sista anm. dag: 12 mars 2021

Res till Nordkorea för att se firanden av arbetarrörelsens internationella högtidsdag den 1:a maj. Under denna månad på tröskeln till sommaren är Korea förtjusande vacker i sin vårblomning. Folkfester samt spektakulära Mass Dances kommer att äga rum över hela landet. Kom och se koreansk brottning “Ssireum” samt delta i olika aktiviteter med lokalbefolkningen i Taesongsan Park. Besök huvudattraktionerna i Pyongyang, den Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten och Kaesong – den gamla huvudstaden under Koryodynastin. Upptäck de magnifika Myohyang—bergen – “bergen med mystisk doft” – med den imponerande Internationella vänskapsutställningen som visar alla gåvor till koreanska ledarna genom åren. Promenera i Sariwon på Folk Custom Street och bevittna en av Koreakrigets största tragedier i den sällan besökta lilla staden Sinchon. Koppla av i en av lokala barer som serverar alla möjliga ölsorter.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 928€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1048€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1308€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1398€

Sista anm. dag: 29 mars 2021

Detta är en utökad version av den Klassiska 1:a Maj resan. Res till Nordkorea och fira arbetarrörelsens internationella högtidsdag den 1:a maj. Under denna månad på tröskeln till sommaren är Korea förtjusande vacker i sin vårblomning. Folkfester samt spektakulära Mass Dances kommer att äga rum över hela landet. Kom och se koreansk brottning “Ssireum” samt delta i olika aktiviteter med lokalbefolkningen i Taesongsan Park. Du kommer att besöka huvudattraktionerna i Pyongyang och den Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten och den gamla huvudstaden under Koryodynastin Kaesong. Upptäck de magnifika Myohyang—bergen – “bergen med mystisk doft”- med den imponerande Internationella vänskapsutställningen som visar alla gåvor till koreanska ledarna genom åren. Promenera i Sariwon på traditionella Folk Custom Street. Denna resa går även till de avlägsna nordöstra delarna av Nordkorea med industristaden Chongjin och vidare till den Speciella ekonomiska zonen Rason där landet testar en ny ekonomisk politik. Höjdpunkterna blir fabriksbesök, lokal marknad, bank mm. I Rason kommer vi även att besöka en spännande utsiktsplats för att observera Trelandspunkten där tre länders gränser möts: Nordkorea, Kina och Ryssland.
Efter besöket i Rason går vi över kinesisk-koreanska vänskapsbron och fortsätter till kinesiska staden Yanji. Därifrån flyger vi tillbaka till Peking.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS! Kinavisum krävs för denna resa


Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang, tåg Yanji-Peking 1888€
 • Tåg Peking-Pyongyang, tåg Yanji-Peking 1948€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Yanji-Peking 2018€
 • Flyg Peking-Pyongyang, flyg Yanji-Peking 2098€

Sista anm. dag: 15 mars 2021

Detta är en av de mest spännande resorna Korea Konsult har att erbjuda! Unikt tillfälle att kombinera 1:a maj firanden i Nordkorea med Segerns dag i den ryska staden Vladivostok.
Upplev Pyongyang mitt i vårblomning under 1:a maj helgen! Delta i olika aktiviteter med lokalbefolkningen i Taesongsan Park. Besök huvudattraktionerna i Pyongyang, den Demilitariserade Zonen (DMZ) samt Kaesong - den gamla koreanska huvudstaden under Koryodynastin. Upptäck de magnifika Myohyang—bergen – “bergen med mystisk doft”, ta en promenad i Sariwon på traditionella Folk Custom Street. Denna resa går även till de avlägsna nordöstra delarna av Nordkorea med industristaden Chongjin och vidare till den Speciella ekonomiska zonen Rason där landet testar en ny ekonomisk politik. Höjdpunkterna blir fabriksbesök, lokal marknad, bank mm. I Rason kommer vi även att besöka en spännande utsiktsplats för att observera Trelandspunkten där tre länders gränser möts: Nordkorea, Kina och Ryssland.
Efter besöket i Rason lämnar vi Nordkorea med tåg till Ryssland via koreansk-ryska vänskapsbron – Tumangang/Khasan gränsen. Att åka tåg genom bron är en fantastisk upplevelse - tåget går mycket sakta och man ser trelandspunkten på bara 135 meters avstånd. Man kan också se se hur Ryssarna stänger bron för tågtrafik efter att gränsen har passerats då endast några enstaka tåg i månaden går mellan länderna. Efter tågbyte i staden Ussurijsk förtsätter vi vidare till Vladivostok, den ryska Fjärran Österns spännande huvudstad. Där ser vi bland annat hur Ryssland firar sin viktigaste helgdag: den 9 maj 2021 firas 76-årsdag av Sovjetunionens seger i "det stora fosterländska kriget" (ryska benämningen på kriget mellan Nazityskland och Sovjetunionen under andra världskriget). Vi kommer att tillsammans titta på en imponerande MILITÄRPARAD i centrala Vladivostok!
Resan slutar i Vladivostok. Efter programmet i Vladivostok kan du åka med direkt tåg till Moskva längs Transsibiriska järnvägen (9288 km) eller flyga till valfri destination.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**KINAVISUM (kan krävas för denna resa)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.
**RYSKT VISUM (krävs för denna resa)
Ryskt visum krävs för de flesta nationaliteter men tack vare det nya elektroniska visumet (e-visum) är det enkelt att ansöka om och få ryskt visum HELT OCH HÅLLET ONLINE.


Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang, tåg Tumangang-Ussuriisk 2098€
 • Tåg Peking-Pyongyang, tåg Tumangang-Ussuriisk 2158€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Tumangang-Ussuriisk 2298€

Sista anm. dag: 5 mars 2021

Den 15 augusti firar man i Korea befrielsen från Japans kolonisering (1910-1945). Man kommer att organisera massuppträdanden med unika och spektakulära Mass Dances och andra grandiosa folkfester över hela landet. Vi kommer att se huvudattraktionerna i Pyongyang, utforska den Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten (38:e breddgraden), uppleva staden Sariwon känd för sin Folk Custom Street samt Kaesong - Koreas huvudstad fram till 1400-talet. I Kaesong sover vi enligt gammal koreansk tradition på uppvärmt golv i det mysiga Minsok hotellet.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR . Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.
**RESA TILL DFRK VIA RYSSLAND (Vladivostok)
Ryskt visum krävs för de flesta nationaliteter men tack vare det nya elektroniska visumet (e-visum) är det enkelt att ansöka om och få ryskt visum HELT OCH HÅLLET ONLINE.

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 798€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 918€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 998€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1028€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1118€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1198€

Sista anm. dag: 9 jul 2021

Detta är en utökad version av den korta Befrielsedagens resa. Var med i Pyongyang den 15 augusti när Nordkorea firar den Koreanska halvöns befrielse från Japans koloniala styre. Delta i den färgrika och spektakulära Mass Dances med lokalbefolkningen!
Åk till den Demilitariserade Zonen (DMZ) – ett 4 km brett och 250 km långt ingenmansland som numera utgör en symbol för både uppdelning och förening på den Koreanska halvön. Besök de viktigaste sevärdheterna i Kaesong och Sariwon. Upplev den vackra naturen i Myohyang—bergen - “bergen med mystisk doft”, och res till Wonsan på östkusten - Nordkoreas viktigaste hamnstad och populär badort.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.
**RESA TILL DFRK VIA RYSSLAND (Vladivostok)
Ryskt visum krävs för de flesta nationaliteter men tack vare det nya elektroniska visumet (e-visum) är det enkelt att ansöka om och få ryskt visum HELT OCH HÅLLET ONLINE.

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 1178€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1298€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 1398€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1428€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1518€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1598€

Sista anm. dag: 9 jul 2021

Den 9 september firas Nationaldagen - Nordkoreas viktigaste helg. Massuppträdanden, spektakulära Mass Dances och andra grandiosa folkfester kommer att äga rum över hela landet. En ståtlig MILITÄRPARAD förväntas i centrala Pyongyang. Besök huvudstadens viktigaste landmärken, inspektera den Demilitariserade Zonen (DMZ) - en landremsa tvärs över Koreahalvön som används som buffertzon mellan Nord- och Sydkorea, njut av “kunglig” lunch i Kaesong - Koreas gamla huvudstad under Koryodynastin. Res till västkusten till hamnstaden Nampo och bekanta dig med ett av landets mest berömda tekniska underverk - Västerhavsdammen. Ta en promenad på den charmerande Folk Custom Street i staden Sariwon.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.
**RESA TILL DFRK VIA RYSSLAND (Vladivostok)
Ryskt visum krävs för de flesta nationaliteter men tack vare det nya elektroniska visumet (e-visum) är det enkelt att ansöka om och få ryskt visum HELT OCH HÅLLET ONLINE.

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 868€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 988€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 1098€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1138€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1218€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1298€

Sista anm. dag: 23 jul 2021

Den 9 september kommer Nordkorea att fira Nationaldagen: den 9.9.1948 bildades Demokratiska Folkrepubliken Korea. En ståtlig MILITÄRPARAD förväntas äga rum i centrala Pyongyang. Massuppträdanden med spektakulära Mass Dances och andra grandiosa folkfester kommer att pågå över hela landet. Besök huvudattraktionerna i Pyongyang, den Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten och den gamla huvudstaden under Koryodynastin Kaesong. Res till västkusten till hamnstaden Nampo och bekanta dig med ett av landets mest berömda tekniska underverk - Västerhavsdammen. Ta en promenad på Folk Custom Street i den lilla staden Sariwon med charmerande arkitektur. Upplev Wonsan - Nordkoreas största hamn på östkusten samt landets vackraste bergsområde Kumgang—bergen med fantastiska landskap, hisnande kristallklara vattenfall och dramatiska vyer.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.
**RESA TILL DFRK VIA RYSSLAND (Vladivostok)
Ryskt visum krävs för de flesta nationaliteter men tack vare det nya elektroniska visumet (e-visum) är det enkelt att ansöka om och få ryskt visum HELT OCH HÅLLET ONLINE.

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 1178€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1298€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 1398€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1428€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1518€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1598€

Sista anm. dag: 23 jul 2021

Detta är en utökad version av den klassiska resan för Nationaldagen. Under denna tur erbjuder Korea Konsult ett unikt tillfälle att besöka de 3 mest kända bergen i Nordkorea: Paektu—berget ligger vid kinesiska gränsen och är Nordkoreas högsta och utan tvekan vackraste bergstopp med en höjd på 2750 meter. Paektusan är en stratovulkan och på toppen finns en 5 kilometer bred och 850 meter djup caldera fylld av en kratersjö kallad Heaven Lake (Chonji). Paektu är också en viktig symbol för den koreanska revolutionen. Vi besöker Paektu endast en gång om året då berget är täckt av snö från oktober till juni. Kumgang—bergen, också kallade för “Diamantbergen” – fantastiska utsikter, vattenfall mm – mycket populära berg för vandrare. Chilbo—bergen - bergen där “7 skatter är gömda” ligger i den nordöstra delen av landet och är ett sällan besökt område i Nordkorea. Det är också det enda stället i landet där det är möjligt att bo hemma hos en lokal familj: vi kommer att organisera en hemvistelse i en liten traditionell koreansk by.
Den 9 september kommer Nordkorea att fira Nationaldagen. Militär parad förväntas äga rum i centrala Pyongyang. Delta i den festliga Mass Dances i huvudstaden och se landets viktigaste landmärken.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.
**RESA TILL DFRK VIA RYSSLAND (Vladivostok)
Ryskt visum krävs för de flesta nationaliteter men tack vare det nya elektroniska visumet (e-visum) är det enkelt att ansöka om och få ryskt visum HELT OCH HÅLLET ONLINE.

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 1938€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 2058€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 2148€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 2258€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 2338€

Sista anm. dag: 23 jul 2021

Detta är årets längsta och mest intressanta resa som täcker nästan alla sevärdheter i Nordkorea som utländska turister får besöka i dagens läge, inklusive den Speciella ekonomiska zonen Rason där Nordkorea testar sin nya ekonomiska politik trots omvärldens sanktioner. Höjdpunkterna blir fabriksbesök, lokal marknad, bank mm. I Rason kommer vi även att besöka en spännande utsiktsplats för att observera Trelandspunkten där tre länders gränser möts: Nordkorea, Kina och Ryssland. Efter besöket i Rason går vi över den kinesisk-koreanska vänskapsbron och fortsätter till kinesiska staden Yanji och sedan flyger vidare till Peking. Resan innehåller bl.a. besök till de 3 mest berömda bergsområden: Paektu—berget – det mest slående landskapet i Nordkorea, Kumgang—bergen – den mest populära vandringsdestination och Chilbo—bergen – den enda platsen i Nordkorea där du kan bo hemma hos en koreansk familj.
Den 9 september kommer Nordkorea att fira Nationaldagen. Militär parad förväntas äga rum i centrala Pyongyang. Massuppträdanden med spektakulära Mass Dances och andra grandiosa folkfester kommer att pågå över hela landet. Besök huvudattraktionerna i Pyongyang, den Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten och den gamla huvudstaden under Koryodynastin Kaesong. Delta i de festliga och spektakulära Mass Dances i huvudstaden och se landets viktigaste landmärken.
Res till västkusten till hamnstaden Nampo och bekanta dig med ett av landets mest berömda tekniska underverk - Västerhavsdammen. Ta en promenad på Folk Custom Street i den lilla staden Sariwon med charmerande arkitektur.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**OBS! Kinesiskt visum krävs för denna resa

**RESA TILL DFRK VIA RYSSLAND (Vladivostok)
Ryskt visum krävs för de flesta nationaliteter men tack vare det nya elektroniska visumet (e-visum) är det enkelt att ansöka om och få ryskt visum HELT OCH HÅLLET ONLINE.

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang, tåg Yanji-Peking 2508€
 • Tåg Peking-Pyongyang, tåg Yanji-Peking 2568
 • Flyg Vladivostok-Peking, flyg Yanji-Peking 2648€
 • Flyg Peking-Pyongyang, flyg Yanji-Peking 2728€

Sista anm. dag: 23 jul 2021

Turkmenistan: 30 år av självständighet

Ashgabat – Gokdepe – Mary – Merv –Chashgyn byn – Darwaza  (Gas crater) – Kunya Urgench – Ashgabat

Res med Korea Konsult till det mest mystiska och outforskade land i Centralasien – TURKMENISTAN!
Den 27 september 2021 kommer landet att fira den 30:e årsdagen av självständighet från Sovjetunionen. Var med och delta i festligheterna kring jubileet - njut av en fantastisk show av Turkmenistans fem provinser - Balkan, Ahal, Mary, Lebap och Dashoguz. Se en speciell konsert framförd av populära nationella artister på ett av Ashgabats största torg. Det kommer att bli en oförglömlig upplevelse!
Besök kända landmärken i Turkmenistans fantastiska huvudstad Ashgabat som 2013 inkluderades i Guinness rekordbok för världens högsta koncentration av vita marmorbyggnader, res till Merv och Kunya Urgench – antika och viktiga städer längs Sidenvägen samt upptäck den mystiska Darwaza-gaskratern som bränt kontinuerligt sedan 1971. Den lokala befolkningen kallar Darwaza för ”porten till helvetet”. Njut av äkta turkmeniska hantverk i byn Chashgyn och laga en traditionell turkmensk lunch i en av de berömda hästgårdarna där man uppföder Akhal-Teke-hästar – Turkmenistans nationalsymbol och stolthet.

**RESA TILL TURKMENISTAN FRÅN EUROPA OCH TURKIET
Det nationella flygbolaget Turkmenistan Airlines flyger vanligtvis 1-2 gånger i veckan från flera västeuropeiska huvudstäder och erbjuder daglig flygning från Moskva. Observera att Turkmenistans flygbolags biljetter inte kan bokas online men vi hjälpa dig gärna med bokningen. Turkish Airlines har DAGLIGA förbindelser mellan Istanbul och Ashgabat och dessa biljetter kan bokas online.

Sista anm. dag: 11 aug 2021 7 nätter i Turkmenistan: 1798 USD

7 nätter i Turkmenistan: 1798 USD

Turkmenistan 30 år av självständighet med förlängning i Uzbekistan

Ashgabat – Gokdepe – Mary – Merv – Chashgyn village – Darwaza  (Gas crater) – Kunya Urgench – Nukus Dead Aral Sea Khiva – Bukhara – Samarkand Tasjkent

Denna tur är en utökad version av resan ”Turkmenistan: 30 år av självständighet”. Res med Korea Konsult till det mest mystiska och outforskade land i Centralasien – TURKMENISTAN!
Den 27 september 2021 kommer landet att fira den 30:e årsdagen av självständighet från Sovjetunionen. Var med och delta i festligheterna kring jubileet - njut av en fantastisk show av Turkmenistans fem provinser - Balkan, Ahal, Mary, Lebap och Dashoguz. Se en speciell konsert framförd av populära nationella artister på ett av Ashgabats största torg.
Besök kända landmärken i Turkmenistans fantastiska huvudstad Ashgabat som 2013 inkluderades i Guinness rekordbok för världens högsta koncentration av vita marmorbyggnader, res till Merv och Kunya Urgench – antika och viktiga städer längs Sidenvägen samt upptäck den mystiska Darwaza-gaskratern som bränt kontinuerligt sedan 1971. Njut av äkta turkmeniska hantverk i byn Chashgyn och laga en traditionell turkmensk lunch i en av de berömda hästgårdarna där man uppföder Akhal-Teke-hästar – Turkmenistans nationalsymbol och stolthet.
Efter äventyret i Turkmenistan kommer vi att korsa landgränsen till UZBEKISTAN. Sedan 2019 är innehavare av de flesta europeiska pass viseringsfria för upp till 30 dagars vistelse i landet.
Promenera på Döda Aralhavets botten i den tidigare hamnstaden Muynak och lär dig mer om denna ekologiska katastrof som skapats av människans hand. Njut av världens näst största samling av rysk avantgarde konst på Savitsky Museum i den avlägsna staden Nukus.
Känn dig som i en orientalisk saga i Khiva, kallad "The Crown Jewel on the Silk Road", njut av Bukhara – Centralasiens pärla, och beundra den fascinerande skönheten i den islamiska arkitekturen i Samarkand - en av de främsta kulturstäderna i Centralasien. Vår resa avslutas i Tasjkent - Uzbekistans huvudstad.

**RESA TILL TURKMENISTAN FRÅN EUROPA OCH TURKIET
Det nationella flygbolaget Turkmenistan Airlines flyger vanligtvis 1-2 gånger i veckan från flera västeuropeiska huvudstäder och erbjuder daglig flygning från Moskva. Observera att Turkmenistans flygbolags biljetter inte kan bokas online men vi hjälpa dig gärna med bokningen. Turkish Airlines har DAGLIGA förbindelser mellan Istanbul och Ashgabat och dessa biljetter kan bokas online.

Sista anm. dag: 11 aug 2021 6 nätter i Turkmenistan, 7 nätter i Uzbekistan: 2598 USD

6 nätter i Turkmenistan, 7 nätter i Uzbekistan: 2598 USD

Oktober är en av de bästa månaderna för att besöka Nordkorea, vädret är fint och behagligt. Den 10 oktober firar Nordkorea den 76:e årsdagen av Koreanska Arbetarpartiets grundande. Datumet firas med folkfester över hela landet, olika föreställningar och konserter. Njut av omfattande sightseeing i den nordkoreanska huvudstaden Pyongyang, delta i färgrika Mass Dances tillsammans med lokalbefolkningen. Inspektera den Demilitariserade Zonen (DMZ) - en landremsa tvärs över Koreahalvön som används som buffertzon mellan Nord- och Sydkorea, besök huvudattraktionerna i Kaesong - en av de få nordkoreanska städer som inte blivit förstörd under Koreakriget och tack vare det behållit sitt gamla utseende och charm.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.
**RESA TILL DFRK VIA RYSSLAND (Vladivostok)
Ryskt visum krävs för de flesta nationaliteter men tack vare det nya elektroniska visumet (e-visum) är det enkelt att ansöka om och få ryskt visum HELT OCH HÅLLET ONLINE.


Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 798€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 918€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 998€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1028€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1118€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1198€

Sista anm. dag: 7 sep 2021

Upptäck Nordkorea under årets vackraste säsong! Oktober är en av de bästa månaderna för att besöka Nordkorea, vädret är fint och behagligt. Den 10 oktober firar Nordkorea den 76:e årsdagen av Koreanska Arbetarpartiets grundande. Datumet firas med folkfester över hela landet, olika föreställningar och konserter. Njut av omfattande sightseeing i den nordkoreanska huvudstaden Pyongyang, delta i färgrika och spektakulära Mass Dances tillsammans med lokalbefolkningen. Inspektera den Demilitariserade Zonen (DMZ) - en landremsa tvärs över Koreahalvön som används som buffertzon mellan Nord- och Sydkorea. Besök huvudattraktionerna i Kaesong - en av de få nordkoreanska städer som inte blivit förstörd under Koreakriget och tack vare det behållit sitt gamla utseende och charm.
Res till Wonsan på östkusten - Nordkoreas viktigaste hamnstad och populär badort. Besök staden Hamhung - viktig industristad och landets näst folkrikaste. I Hamhung finns också landets största teaterbyggnad. Under vistelsen i Hamhung bor vi på ett av landet bästa hotell Majon som ligger vid havet på ett fantastisk sandstrand. Från Hamhung gör vi en unik dagsutflykt till Okryon-berget där finns Pujon Revolutionary Battle Site. Huvudattraktionen i Okryon—berget är River of Rocks: på 1550 meters höjd finns det en 60 m bred och 800 m lång imponerande "flod" av enorma stenar.
Tips: Vill du undvika fullbokade flyg från Peking och samtidigt se något nytt? Då är flygning från Vladivostok ett bra och billigare val.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.
**RESA TILL DFRK VIA RYSSLAND (Vladivostok)
Ryskt visum krävs för de flesta nationaliteter men tack vare det nya elektroniska visumet (e-visum) är det enkelt att ansöka om och få ryskt visum HELT OCH HÅLLET ONLINE.


Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 1178€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1298€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang-Vladivostok 1398€
 • Flyg Vladivostok-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1428€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking eller vv 1518€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1598€

Sista anm. dag: 7 sep 2021

Upptäck Korea under röda lönnsäsongen och se viktigaste sevärdheter på kort tid. Upplev slående arkitektur och grandiosa monument i huvudstaden Pyongyang som på senare år upplever en riktig byggboom och snabb ekonomisk utveckling. Res till hamnstaden Nampo på västkusten, besök staden Sariwon med dess vackra traditionella Folk Customs Street och den gamla huvudstaden under Koryodynastin Kaesong med många historiska lämningar varav flera står på UNESCOs världsarvslista. I Kaesong övernattar vi på det mysiga Minsok hotellet där man enligt den gamla koreanska traditionen sover på uppvärmt golv.
Njut av den vackra naturen i sällan besökta Kuwol—bergen. Vi kommer också att resa till den Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den Koreanska halvön på mitten (vid 38:e breddgraden) och se Sydkorea på bara några meters avstånd.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.

 

Resans pris vid olika transportval:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 838€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 958€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1138€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1198€

Sista anm. dag: 6 okt 2021

Fira Nyår 2022 i Nordkoreas huvudstad Pyongyang och bevittna storslaget fyrverkeri över Kim Il Sung—torget tillsammans med lokalbefolkningen. Landet var tidigare stängt för turister under denna period så nu har vi en unik chans att se hur Nordkorea firar denna helg. Bekanta dig med huvudattraktionerna i Pyongyang, besök den Demilitariserade Zonen (DMZ) som delar den koreanska halvön på mitten (38:e breddgraden), Kaesong - den gamla huvudstaden under Koryodynastin samt åk till de magnifika Myohyang—bergen – “bergen med mystisk doft” – för att uppleva fin natur och se den Internationella vänskapsutställningen. Den 31:a december kommer en fin nyårsmiddag att serveras i en av stadens centrala restauranger.
Om du älskar skidåkning finns det möjlighet att förlänga resan och åka till Masik Pass Ski Resort. Skidorten öppnades för allmänheten i januari 2013 och erbjuder nedfarter för både nybörjare och erfarna fartälskare. För dem som inte vill åka skidor finns det möjlighet att åka skridskor eller slappna av i det 5-stjärniga hotellet Masikryong med fin spa-avdelning och utmärkt läge. Hotellet är det enda i landet med tillgång till Internet.
Under denna resa har du möjlighet att boka PYONGYANG AIR CITY TOUR. Se Pyongyangs viktigaste landmärken samt stadens omgivningar från luften på en hisnande helikoptertur (MI-17) som varar i omkring 40 minuter. Om du vill boka helikopterturen vg meddela vid resans bokning.

**RESA TILL DFRK VIA CHINA (Peking, Dandong)
Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men VISUMUNDANTAG kan göras för flygpassagerare som passerar genom Peking på väg till/från Nordkorea.


Val av transport:
 • Tåg Dandong-Pyongyang-Dandong 1028€
 • Tåg Peking-Pyongyang-Peking 1148€
 • Flyg Peking-Pyongyang, tåg Pyongyang-Peking 1348€
 • Flyg Peking-Pyongyang-Peking 1428€

Sista anm. dag: 29 nov 2021

 
???????@Mail.ru