• Korea Konsult
  Journeys to another world
 • Korea Konsult
  Scandinavian service & trust
 • Korea Konsult
  Europe's Leading Tour Operator to the DPRK
 • Korea Konsult
  Swedish Travel Guarantee Member
  • Svenska/Swedish
  • English
  • Français/French
  • Deutsch/German
  • Русский/Russian

  Viktig information om visum till Kina och Ryssland

   

  RESA VIA KINA PÅ VÄGEN TILL TREDJE LAND OCH TILLBAKA

  Kinesiskt visum krävs för de flesta nationaliteter men viseringsundantag kan göras för flygpassagerare som passerar genom Beijing Capital Airport på väg till/från ett tredjeland, till exempel DVRK (Nordkorea). Detta undantag gäller för medborgare i 53 länder som anländer till Kina med DIREKTA internationella flygningar (stopp i andra kinesiska städer är inte tillåtna) och innehar giltiga resedokument. Dessa dokument bör tydligt avgöra din avgång från Peking med en annan internationell flygning till ett tredjeland inom max 144 timmar efter ankomst. Läs den officiella policyn om undantag från viseringskrav HÄR. Observera viseringsbefrielsen INTE GÄLLER om du vill resa till/från Kina med tåg. I ett sådant fall måste du ansöka om kinesiskt visum.

  VIKTIGT! Även om du uppfyller alla krav för den kinesiska viseringsfria policyn är det ingen 100% garanti att du får komma in i Kina. Vi känner till några (sällsynta) fall när resenärer inte lyckades få viseringsbefrielse vid ankomst till Peking och till och med nekades ombordstigning till Peking på avgångsflygplatsen. Kinesiska myndigheter ger aldrig någon officiell förklaring till varför en specifik person inte beviljats inresa till Kina på viseringsbefrielse. Det verkar dock som om den absoluta majoriteten av dem som nekades inresa hade turkiska in- och utresestämplar i passet. In- och utresestämplar från andra länder i regionen, såsom Iran, Azerbajdzjan, Pakistan, Saudiarabien etc. kan också orsaka problem.

   

  RESA VIA RYSSLAND PÅ VÄGEN TILL DPRK, TURKMENISTAN ETC

  De flesta utländska passinnehavare måste ansöka om ett ryskt visum för att besöka eller transitera genom landet men från och med den 1 januari 2021 kommer medborgare i 52 länder att kunna få ett elektroniskt visum (E-visum) till Ryssland för kortare vistelser genom att göra ansökan ONLINE på några minuter på det Ryska Utrikesdepartementets avsedda hemsida. 

  E-visum tillåter en maximal vistelse på 16 dagar i Ryssland inom en 30-dagarsperiod från utfärdandedatumet och gäller för turism, affärsresor och humanitära resor. Passkopior, ansökningsformulär och andra nödvändiga duolument för visumet skickas online. Den maximala behandlingstiden för ett E-visum är 4 dagar. Du kan genomföra ansökan för ett elektroniskt visum tidigast 20 dagar före avresa och senast 4 dagar före det avsedda inresedatumet. Observera att varje E-visum endast är giltigt för en inresa och om du behöver ange Ryssland för 2 inresor  inom 30 dagar måste du ansöka om två E-visa samtidigt.

  Redan nu är det möjligt att ansöka om ryskt E-visum för vissa nationaliteter som besöker Fjärran Östern-regionen, Kaliningrad-regionen, St Petersburg och Leningrad regionen. Från 2021 gäller E-visum på hela Rysslands territorium.

  Medborgare i följande länder är berättigade att få det ryska E-visumet från 2021:

  1. Andorra
  2. Bahrain
  3. Belgien
  4. Bulgarien
  5. Cypern
  6. Danmark
  7. Demokratiska Folkrepubliken Korea
  8. Estland
  9. Filippinerna
  10. Finland
  11. Frankrike
  12. Grekland
  13. Indien
  14. Indonesien
  15. Iran
  16. Irland
  17. Island
  18. Italien
  19. Japan
  20. Kina (inklusive Taiwan)
  21. Kroatien
  22. Kuwait
  23. Lettland
  24. Liechtenstein
  25. Litauen
  26. Luxemburg
  27. Malaysia
  28. Malta
  29. Mexico
  30. Monaco
  31. Nederländerna
  32. Nordmakedonien
  33. Norge
  34. Oman
  35. Polen
  36. Portugal
  37. Rumänien
  38. San Marino
  39. Saudiarabien
  40. Schweiz
  41. Serbien
  42. Singapore
  43. Slovakien
  44. Slovenien
  45. Spanien
  46. Sverige
  47. Tjeckien
  48. Turkiet
  49. Tyskland
  50. Ungern
  51. Vatikanen
  52. Österrike

   

   
  ???????@Mail.ru